Selve opskriften:
- 15 g gær
- 5 dl koldt vand
- 1 dl surmælksprodukt
- 1 spskolivenolie
- 1 spsk groft salt
- 150 gram durummel
- 450 gram blandet grov mel - fx. rugmel, spelt,
- 200 gram kerner - fx 5 korns blanding
- ca 300 gram hvedemel
- Pølser
- Gæren opløses i vandet
- Salt, olie og surmælksproduktet blandes i og det hele røres sammen
- Alt andet end hvedemel blandes i og der føres videre
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen - dejen skal være meget fugtig.
- Sæt låg eller plastfilm over og lad det hæve natten over - evt. kom mere gær i for at forkorte hævetiden
- Fugt dine hænder under den kolde hane og tag en god klump dej - drej den rundt om pølsen og sørg for at hele pølsen er dækket.
- Lad det hele efterhæve i 20 min
- Bag pølsehornene i 20 min ved 200 grader
Grunddejen kan også bruges til boller og flutes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar